Бойлери за баня

Повечето семейства предпочитат да използват обемни бойлери със средна или голяма вместимост. Това е разбираемо, защото такъв бойлер може да се включва веднъж на ден и да има топла вода през целия ден. Такива бойлери са особено подходящи за многочленни семейства. Другият възможен вариант е проточен бойлер, но не за кухня, а за баня. Разликата между видовете се състои в това, че проточните бойлери за баня консумират повече електроенергия около 7 kW, което е 3 пъти повече от консумацията на обикновен бойлер.
Всеки е чувал, че много важна част на бойлерите е покритието им. Най-известните три вида са: емайлирано, стъклокерамично и от неръждаема стомана. Обаче истината е че стъклокерамични и емайлирани бойлери са едно и също нещо. Това е така, защото емайла е много близък по състав до стъклокерамиката. Такъв тип бойлери издържат около 15 години, което не е малък срок при положение, че когато купуваме бойлер се надяваме той да ни служи поне 10 години. Бойлерите могат да бъдат вертикални и хоризонтални. В зависимост от изискванията на потребителя, към бойлера може да се прикачват допълнителни устройства и уреди, като: нивомер, предпазен клапан, термометър и други.
В случай че се наложи бойлера да бъде ремонтиран, разбира се трябва да се обърнете към специалист. Ако се заемете сами да отстранявате повредата, рискувате да влошите положението безвъзвратно или да причините нова, което ще струва повече средства, време и нерви.

КАТЕГОРИИ: 

Авторски псевдоним или инстинското Ви име: 

бутон за социални мрежи