Гъбична инфекция при бебета – симптоми и причини за проблема

Кандидозата е най-често срещаният тип на гъбична инфекция според Фрамар, която засяга 1 от всеки 7 бебета. От нея страдат новородените на възраст до 2 месеца. Това е гъбична инфекция, причинена от определени видове дрожди, наречени Candida Albicans. В повечето случаи, млечницата отзвучава в рамките на 2 седмици от появата и, ако се лекува с правилните средства. Единственият проблем с тази гъбична инфекция е, че тя може да се предава между майката и бебето. Поради това е наложително, те да се лекуват едновременно.
Причини Има различни причини за възникване на млечница при кърмачета. Някои бебета получават инфекцията, докато преминават през родилния канал по време на раждането. Това е често срещано явление, когато майката има вагинална гъбична инфекция. Жените и техните бебета най-често развиват млечница, когато са на антибиотично лечение. Антибиотиците убиват "добрите" бактерии, които унищожават дрождите кандида албиканс. Още една причина за появата на млечница е незрялата имунната система на бебетата, която е твърде слаба, за да устои на гнойната инфекция.

Симптоми

Няма големи симптоми на млечница при бебета, с изключение на възпалението в устата. Ще забележите вещество подобно на бяла млечната пяна в устата на бебето, най-често върху вътрешната страна на бузите, по езика, венците, небцето и други. За разлика от остатъците от млякото, това вещество не се премахва лесно, когато се опитате да го премахнете. Когато го направите, под него ще видите червени, възпалени петна, които могат да кървят. Друг симптом, които има вероятност да се появи при тази гъбична инфекция включва, нервничене, особено по време на кърмене. Понякога, възпалението на устата може да бъде болезнено за бебето и то не може да суче правилно. Ако бебето ви плаче твърде много по време на хранене, вие трябва да започнете да търсите за следи от млечница.

Тази гъбична инфекция не е сложен проблем. Не трябва да се тревожите твърде много, тъй като най-вероятно той ще утихне от само себе си. След като вашето бебе порасне, то повече няма да се сблъска с него, тъй като имунната му система вече ще има изградени антитела срещу гъбичката, която го предизвиква.

spodelime