Каква печка за кухнята да изберем?

Не е лесно да се ориентираме в изобилието от кухненски печки, предлагани по магазините. За да видите перфектната, преди да сте видели какво има на пазара, е необходимо да си отговорите на тези въпроса: Колко парички сте отделили? Колко често ще я ползвате? Кой модел ще е най-подходящ за Вас- електрическа, газова или пък комбинирана? Какъв вид функции ще Ви бъдат потребни?
Според това, колко често ще употребявате печката, можете да вземете решение каква големина Ви е необходима. Когато не се застоявате вкъщи и се храните предимно навън, със сигурност не Ви трябва голяма печка. Ще Ви трябват два котлона и не особено голяма фурна. За сметка на големината, бихте могли да си позволите допълнителни опции. Когато имате доста голямо семейство с много малчугани, готвите всякакви ястия всеки ден и закусвате, обядвате и вечеряте единствено в домашна обстановка, Ви е необходима кухненска печка с поне четири котлона и голяма фурна. Така имате възможности да отговорите на всички притенции и цялото семейство ще е щастливо. Електрическа, газова или пък комбинирана? И трите модела имат своите положителни черти и недостатъци. Газта е евтина, природосъобразна и загрява за отрицателно време. Обаче, ако газовата печка няма вентилатор, ще стопля неравномерно. От своя страна печките на електричество предоставят доста екстри и възможности за контролиране на готвенето. Друго предимство е, че те са лесни за почистване. Другият вид готварски печки са среден тип. Те са предназначени за по- големи семейства, понеже имат два газови и два електрически котлона, което е икономично и лесно за употреба. Но ако не готвите често, само ще заемат излишно място в кухненското пространство.

Колкото повече екстри има определена печка, толкова по-добре, стига да можете да си ги позволите. Таймерът, способността за автоматично изключване след зададено време и самопочистването, представляват едни от най-нужните и най-предпочитаните настройки. Всяка домакиня ще ги употребява с удоволствие. Все пак не е хубаво да хвърляте пари на вятъра за излишни екстри, които не бихте използвали.

сподели ме