Как да възобновим мощността на нашите лаптоп батерии

С течение на времето нашите лаптоп батерии отслабват, защото имат определен живот на действие. Много хора решават този проблем просто като си закупят нови батерии или нов преносим компютър. Това обаче коства много средства и не всеки може да си го позволи. Има и други ефикасни начини да се справим с преждевременното спиране на компютъра, когато работи на батерия е като изпълним няколко прости процедури, които ще възвърнат част от мощността на нашите батерии за лаптоп.
За да възвърнете ефективността на вашите батерии просто следвайте следните стъпки:

  1. Изключете компютъра от тока и го оставете да работи на батерия, докато тя се изтощи напълно и компютъра не угасне самичък.
  2. Оставете преносимия си компютър в изключено състояние в рамките на 10-15 минути.
  3. Включете го отново но без да го свързвате с електрическото захранване, за да сте сигурни, че батерията наистина се е изтощила напълно.
  4. След това включете лаптопа в електрическото захранване и започнете да зареждате батерията. Следете индикатора дали батерията е заредена нацяло и след като се зареди я дръжте още 30 минути.
  5. Повторете този процес няколко пъти, докато батерията не започне да възвръща предишната си мощност.
  6. Препоръчително е да си изтеглите подходящ софтуер, който да следи по-детайлно процеса на зареждане и разреждане на вашата батерия.

КАТЕГОРИИ: 

Авторски псевдоним или инстинското Ви име: 

социално споделяне