Как да не тежи ипотечният кредит на бюджета ви?

Това не е толкова сложно, просто трябва да сте стриктни към някои излишни разноски, които, без да се усетите правите и така ще можете да намалите вашият ипотечен кредит.

1. Имате кредит и когато дойде момент да погасявате вноската за месеца ви идва нанагорнище. Анализите сочат, че често ние харчим около 20 процента в повече за излишни покупки, който плащаме с кредитна карта. Ограничете се да пазарувате по този начин, защото после връщате чуждите пари с лихва.

2. Имате навика на работа да се храните в заведение или столова. Ако нямате режийна отстъпка това излиза по-скъпо отколкото да си приготвите храна от вкъщи. Направете си разбивка за седмица и ще разберете, че поне 20 лева ще икономисате. За година това е сериозен показател. Приблизително в годината има 53 седмици умножени по 20 лева това прави сумата от 1 060 лева.

3. За да спестите за месечни вноски по ипотечните кредити можете да намалите някой ежедневни разходи, който правите, без да разберете, че всъщност сумата никак не е малка. Потърсете търговски вериги, където можете да закупите ежедневните си напитки, консумативи и продукти на по-ниска цена. Прегледайте още веднъж разноските си, за да намерите от къде можете да спестите безболезнено. Плащате отделно за телевизионни канали, интернет и телефон – защо да не ползвате готови промоционални пакети към някоя фирма, която предлага всичките тези услуги наведнъж, но с отстъпка. Освен това ежедневно си купувате луксозни напитки, купувате си дрехи на две седмици, имате скъпо хоби, поръчвате си няколко пъти през седмицата храна за вкъщи. Начинът е лесен – просто игнорирайте тези луксове, за да можете да се покриете ипотечният кредит и да не ви е толкова притеснено. Не е казано, че в името на ипотечния кредит трябва да се откажете напълно от някои неща, но от някои може да се лишите без това да ви ограничава толкова много.

4. Искахте да имате дом, чудехте се как да вземете ипотечни кредити, сега имате такъв, но той трябва да се плаща. Затова оставете малко мобилния си телефон да не работи, говорете повече през месинджъри в онлайн мрежата, като Skype, Facebook, ISQ и др. Сменете месечният си абонамент, като вземете най-удачният за вас. Не е нужно новият ви абонамент да включва услуги, които можете да използвате безплатно.

5. Направете застраховка на автомобила си с най-добрите отстъпки и най-изгодната оферта за Гражданска отговорност измежду всички компании.

6. За да погасявате ипотечните си кредити без проблемно и да не тежат на вашия бюджет правете икономията на гориво за автомобила си. Това е едно от основните пера в месечните разходи. Освен това поддържайте автомобила си изряден. Колкото често я преглеждате в сервиз и тя е в изправно състояние, толкова по-ниски ще бъдат разноските ви по нея.

7. Много хора изтеглили ипотечни кредити акцентират да спестяват от образование. Вместо да заплащат за курсове, университети и други, те се опитват да получат стипендии, безвъзмездни средства към общини или фирмата, в която работят, а защо не и финансиране от роднини. Начините се много стига да ги обмислим добре и ще намерим решение, как да получим нужното образование без то да ни утежнява бюджета.

бутони към социални мрежи