Лятото минава бързо

Днес сме 15 юли. Скоро навлизаме отново в месеца, с който започва учебната година. Остават още само няколко седмици до началото на голямото мъчилище, наречено училище. 12 клас – завършване, кандидатстване и куп други весели и не дотам весели неща. Поставил съм си няколко цели:

Лятото минава бързо

1. Да уча системно (като никоя друга година )

2. Да направим с Вальо сносен проект (при положение, че още и тема не сме измислили… предстои ни доста)

3. Да ме приемат там, където искам (все още няма да казвам къде )

С това се изчерпвам, засега. Нека дам и малко разяснения за този кратичък wishlist

1. Единственото системно учене, до което мисля да прибегна е по математика. Само с математика мисля да кандидатствам, но реално около 1/4 от учебния материал за 12 клас съм го взел, така че пак няма да е много системно…

2. Сносният проект трябва да е по-сносен от миналогодишния Net-helper. Като няколко основни цели за подобряване са: опростена архитектура (защото кодът на някой места е ужасен.. нечетлив като някой случайно изнамерен Perl скрипт), малко повече визуализации и други визуални приумици (явно те повече се ценят от това, което е, така да се каже, „под капака“). С тези 2 основни подобрения и подходяща тема, естествено, може би ще направим нещо хубаво.

3. Тук слагам едно многоточие, защото ще стане ясно след около месец…

Иначе да се върнем към заглавието – лятото наистина минава бързо. Сякаш вчера се наслаждавах на първата седмица свобода, но, уви, това далеч не е така. Предстои най-важната година в живота на един младеж, но странно защо аз не съм толкова притеснен.

Мои съученици търсят къде да ходят на уроци, как да се подготвят, дори някой се гласят и за бала (предимно момичета търсещи рокли онлайн), а аз гледам малко безразлично. Не смятам, че целия този шум и трескавост са нужни. Може да се подходи и по рационален начин към въпроса. Мистериозни са човешките същества…

Досега лятото го прекарах в мързелуване и малко учене. Беше интересно преживяване, но усещам, че краят му е близо. За 1/2 лято стопих около 8 килограма, научих доста нови английски думички (специално за TOEFL), реших да продължа с блога, реших какво точно ще уча. Въобще доста важни неща.

Пишейки това си припомням един дълъг списък с думи и се чудя по какъв начин ще стигна до НБУ на 19 септември и как ще се прибирам… Спешно ми трябват указания. Желаещи да помогнат?

споделяне в социални мрежи