Спрете се на най-подходящите врати

Когато се налага да ремонтираме вилата или апартамента си, често се оказва, че след подновяването на мебелите и освежаване на цветовете на стените и настилките, вратите изпъкват с това, че са стари и позахабени. Ако това се е случило и след вашия ремонт, не се колебайте да смените старите интериорни врати с по-нови и модерни. Това ще промени изцяло облика на дома ви, ще го направи свеж, по-светъл и по-привлекателен.
Кои са най-подходящите метални врати за дома? Това решавате самите вие. Съвременните тенденции при интериорните врати са доста разнообразни и предлагането от страна на фирмите голямо, така че смело може да се експериментира с различни и по-разчупени модели, които да предадат оригиналност и стил на интериора на апартамента ви. Това, което трябва да се запомни са размерите. Ако ширината на касата е 80-90 см., значи е добре да се насочите към стандарти интериорни врати. Те са най-широко разпространени и можете да избирате измежду наистина много и различни модели – дървени, от МДФ плоскости, пвц врати или такива от стъклопакет. В случай, че ширината е по-голяма от споменатата, трябва да се ориентирате към по-нестандартни решения за вашите интериорни врати като възможностите са да се монтира двукрила врата или практичните врати тип „сгъваеми”. Тези врати са изработени от лека пластмаса и са доста удобни, така че може да се възползвате от предложенията на фирмите.

По отношение на това какъв да е материалът на вратите, трябва да признаем, че най-качествени и най-практични са вратите от дърво, но днес навлизат и набират популярност и алтернативи на дървото като интериорни врати от МДФ и ПДЧ плоскости или врати от шперплат или фазер. Те са значително по-евтини в сравнение с тези от дървесина и могат да ви свършат чудесна работа. Друго предимство на този тип врати е че се отличават със широка гама от цветове и в това отношение могат да задоволят и най-претенциозните клиенти.

share button