Анти-ейджинг козметика за лице и здравословна храна – пътят към забаляне на старостта

Много от нас искат да останат на 18 завинаги, а тези които искат да остареят може би ще са по-малко от пръстите на едната ръка. Със сигурност никой не желае да има отпусната кожа, бръчки, окапваща коса – никой не иска да минава през това. Какво можем да направим за да запазим колкото се може по-дълго нашият младежки вид и красота? Ясно е, че никой не може да избяга от старостта, но можем да я забавим с използването правилната козметика за лице и здравословният живот.
Ако се чудите как да се предпазите от бръчките, трябва да започнете още от по-младите си години. Плажовете са хубаво нещо, но прекаленото излагане на слънце е най-големият враг на нашата кожа. Радиацията е изключително вредна за кожата, затова винаги когато излизате навън защитавайте кожата си с козметика за тяло съдържаща UVA и UVB филтър със защитен фактор 15 или по-висок. Сигурно милиони пъти сте слушали за унищожителното влияние на драстичните методи за сваляне на теглото. Тялото винаги реагира отрицателно на рязкото му лишаване от важни хранителни вещества. Стига се до много проблеми като ниски съпротивителни възможности, раздразнителност, отпадналост, виене на свят и други. Загубата на много килограми изведнъж води до отпускане на кожата и тя става склонна към образуването на бръчки. Не е нужно да спрете храната, а просто храни богати на антиоксиданти. Включете в менюто си плодове и зеленчуци като моркови, броколи, грозде, спанак, боровинки, ягоди, всички зърнени храни. Най-добре е те да не са пържени, особено в олио защото губят почти всички полезни хранителни вещества.

Грижете се правилно за кожата си, като не забравяте всекидневното и почистване, тонизиране и овлажняване. Това е може би една от най-важните стъпки в поддържането на жизнена и красива кожа без бръчки.

социални бутони