Гипсокартон – добрият избор

През последното десетилетие се наблюдаваше увеличаващо се търсене на т.нар. „сухо строителство”.Съществуват много причини за този факт, но най-основната от тях е преустройството на стари къщи и сгради бързо и лесно.
Гипсокартона е един от основните компоненти в системите за сухо строителство. Той представлява плоскост на гипсова основа и се прилага за създаване на преградни стени, окачени тавани и други. В зависимост от покритието си се намират следните видове гипсокартон: обикновен, пожароустойчив и водоустойчив. Обикновения гипсокартон също е много търсен, въпреки че няма специално покритие. Той е добра основа за боядисване и поставяне на тапети. Вследствие характерната порьозност, гипсокартона е с много добра паропропускливост и е отличен регулатор на климата в помещението. Работата с плоскостите икономисва ценно време и енергия на строителните работници. Друго предимство е спазените екологични норми на производство и дългата трайност на плоскостите. Когато се ремонтират стари постройки с дървен гредоред, прилагането на сухо строителство решава множество проблеми – като натоварването на конструкцията и избягването на неприятните мокри процеси. Отсъстващата строителна влажност предоставя възможност след малко на брой часове след боядисване, стаите да се обзаведат. За да бъдат осигурени при пожар помещенията е добре да се използва пожароустойчив гипсокартон. Сухото строителство е добър избор за райони, за които е характерна много висока сеизмична активност. При значително по-малко натоварване в горната част на сградата се намалява предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Добър избор за хотели, офиси и други сгради, отдавани под наем, са стените от гипсокартон, причината е, че са по-тесни от традиционната зидана стена и по-този начин се спестява ценно място, можещо да бъде отдадено под наем. Тази спестена площ при хотелите може да е определяща да увеличаване на категорията, както и за по-големия брой стаи и апартаменти.

Целогодишното осъществяване на сухото строителство е определящо за бързото му възприемане и налагане пред традиционното, което почти не се прилага през зимния сезон. Непрекъсваемостта на строителството е определяща за сравнително бързата възвращаемост на вложените от инвеститорите средства и погасяване на взетите кредити. Сухото строителство е добър вариант и при строежа на нови сгради. Ако се създадат преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки в новострояща се сграда, влаганият бетон и армировка ще намалеят с повече от 20%.

Въпреки, че от неотдавна се осъществява сухото строителство, има голямо количество информация за него, но често пъти тя не е достатъчно за непрофесионално занимаващите се, които желаят да го използват в своя дом, офис, хотел, те не могат да преценят например с какви точно параметри им трябва гипсокартона, какво още им трябва за сухо строителство и др.Ако искате професионален съвет за нужните ви материали за сухо строителство се насочете към строителна борса, след отправяне на запитване, с вас ще установи контакт обучен консултант.

Системите за сухо строителство са бързо и лесно решение да промените вътрешния изглед на своето жилище и офис. Всеки дом може да бъде уникален с окачените тавани, придобиващи всякакви форми, каквито сътворят архитекти и дизайнери. Разходите за отопление също намаляват в дългосрочен план.

spodelime