Избор на килими

Килимите са една от най-важните части от обзавеждането на един дом. Различните килими покриват нашия под и спомагат да се чувстваме удобно и приятно през времето, което прекарваме у дома. Страхотното разнообразие на цветови тонове, влакна и цени на килими още повече допринасят за усещане за лукс и красота за нас и нашите близки.

Закупуването на килими е доста полезно за хората, които са си закупили по-студени домове да изолират себе си и своето семейство от студа и да създадат една топла и мека обстановка. С оглед използването на различни материали, от които биват изградени съвременните килими се различават значително в техните цени.

97 % от килимите в към настоящия момент се изработват от изкуствени материали, като основно се ползват акрил,полиестер,полипропилен и т.н. Изградените от естествени нишки килими са само 3 процента от производството в световен мащаб, като това е и причината този сравнително рядък тип килими да са със значително по-високи цени от тези създадени благодарение на синтетични влакна. Най-предпочитани са лен,вълна, коприна, памук и т.н.. Напоследък все по-голям брой фабрики за килими започват смело да сливат характеристиките на синтетичните с тези на естествените влакна, за да създадат килими с най-ценените характеристики и на 2-та вида материал.

Именно така се взема комфорта на естествените материи, като те могат да бъдат поддържани с по-силни почистващи химикали, без да се уврежда тъканта на килима заради наличието на синтетични нишки.

социално споделяне